Liike on auki arkisin klo 9:00 - 17:00.
Lauantaina ja sunnuntaina kiinni.
Yleensä olemme myös aattopäivinä kiinni, varmista aukiolo soittamalla meille.

VALMISTAMME UUSILLA LAITEILLA

Autonavaimet, ajonestoavaimet, kaukosäädin avaimet

Moderneissa autojen avaimissa on siru, vaikka sen toiminta ei näy kuljettajalle. Avain voi olla sirullinen ilman, että avaimessa olisi keskuslukituksen kauko-ohjainta tai muitakaan nappeja. Sirullisista avaimista on olemassa monta eri nimitystä, kuten transponderiavain, ajonestoavain, siruavain tai sähköinen avain. Sirullinen avain liittyy ajonestojärjestelmän toimintaan.

Jos sinulla on auto, jonka avaimessa on siru, kannattaa avain ostaa asiantuntevasta liikkeestä. Nettikaupasta avainta tilatessa saattaat siru jäädä tilaamatta, tai se voi olla vääränlainen automerkkiin nähden. Huomioithan myös, että sirullisessa ajonestoavaimessa ei ole automaattisesti keskuslukitusta tai mekaanista avainta. Suomessa sirulliset avaimet tulivat pakollisiksi vuoden 1998 jälkeen myytäviin autoihin, mutta joissakin varhaisemmissakin malleissa siru voi myös olla.

Kaikkissa ajoneuvoissa ei käytetä sirullisia avaimia. Hyötyajoneuvoissa ei ole ajonestopakkoa, mutta sirulliset avaimet ovat tehneet tuloaan myös kuorma-autoihin vuodesta 2007 alkaen. Toisaalta esimerkiksi Japanista ostetussa autossa ajonestojärjestelmää ei välttämättä ole. Suomessa sirulliset avaimet ovat yleisiä pienissäkin ajoneuvoissa kuten moottoripyörissä, mopoissa ja skoottereissa.

Sirullisten avainten valmistus onnistuu useimmissa tapauksissa meiltä, mutta jos avaimen käyttöönotto vaatii testeriä, niin niitä emme voi valitettavasti tehdä. Käyttämämme menetelmä on ns. kloonaus menetelmä. Alkuperäisen avaimen siru kopioidaan uuteen avaimeen. Tällöin uusi siru sisältää saman tiedon minkä alkuperäinen eli se on täydellinen kopio alkuperäisestä. Näin avaimia on kaksi kappaletta, mutta auton mielestä avaimia on edelleen yksi. 

Lisäksi valmistamme myös kaukosäädin avaimia. Teemme kaukosäädinavaimia, jotka voidaan liittää käyttöön auton omilla laitteilla (ilman testeriä).
Näin on mahdollista mm. joissakin Audi, Ford, Hyndai, Kia, Mazda, Opel, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota ja VW autoissa. Liikkeessämme selviää mihin autoihin voimme avaimen tehdä ja mihin emme, joten tule käymään.